Inhabithon live – Joakim Jardenberg pratar äldre som resurs

Vi pratar med Joakim Jardenberg (Get AI) som pratar om hur de äldre också vill vara en resurs (inte bara att vi ska fixa för dem), där ett av Joakims favoritexempel är Dagny Carlsson och hennes arbete med att inspirera/utbilda andra. Hon vill vara behövd, och digitaliseringen gör det möjligt för en 108-åring att faktiskt vara det.

Det andra perspektivet i samtalet handlar om undersökningen Svenskarna och internet som sätter fingret på det största problemet till att så många äldre står utanför: ”de är inte intresserade [av internet]”. Och det är allas vårt störst misslyckande, att vi inte kunnat göra klart vad internet kan byta för dem. Vi har pratat och försökt lösa tekniska problem, istället för att ta fasta på mänskliga behov och avdramatisera, eller rent av göra osynlig, tekniken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *