Anna Forsman – Åbo Akademi – utvecklar social app för äldre

Anna Forsman
Fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier – Faculty of Education and Welfare Studies.
Hälsovetenskaper – Health Sciences

En av de som forskar inom området är Anna Forsman, docent och akademilektor i hälsovetenskaper vid Åbo Akademi i Finland. Just nu deltar hennes forskargrupp i utvecklingen av en social plattform för äldre i form av en app, baserad på deras tidigare forskning, där de sett ett behov av meningsfulla sociala aktiviteter för att stödja psykiskt välbefinnande.

I appen kan man både skapa egna event och gå med i andras. I prototypen syns några exempel: promenader, yoga, lunchsällskap, trivselcafé, kaffeklubb, bingo och stickningskväll. Appen utvecklar Anna Forsman och hennes kollegor tillsammans med seniorer som löpande kommit med feedback.

– Det finns många kurser riktade till seniorer, och det är en jättefin sak, men risken är att man förenklar problemet. Det handlar inte bara om att lära sig, utan om att inspirera och visa hur tekniken kan underlätta i äldres vardag. Vi tror starkt på att inte bara slänga tekniken på de äldre, säger Anna Forsman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *