Man 79: Det är lättare till att bli frustrerad över saker om man inte har uppsyn, att saker förargar utan att man vet bakgrunden. Insynen gör det lättare att förstå.

Först vill jag veta hur det är att leva i Helsingborg om man är över 70?

Ett livslångt lokalpolitisk engagemang via ungdomsförbund. De bodde på landet och det var ett sätt att träffa andra ungdomar. De hade även dans på lördagana som var basen för engagemanget.

Han har haft en vilja att hjälpa till lite och det gett engagemang även i regionen.

Säger att det engagemanget kommer ur sammahällsintresse, viljan att kunna påverka.

Hur ter sig livet i Helsingborg som 78. Han tycker det är bra och politiska engagemanget ger insyn i hur det är. Han tycket det görs ett bra jobba både politiker och tjänstepersoner.

Det är lättare till att bli frustrerad över saker om man inte har uppsyn, att saker förargar utan att man vet bakgrunden. Insynen gör det lättare att förstår.

Golfen tar upp stor del av deras tid, de har spelat sedan slutet av 70 talet. Det var en förutsättning att de båda skulle vilja göra det eftersom det tar mycket tid. Folkdans har de gjort tillsammans och den föreningen har betytt mycket för dem.

Han har stort intresse för trädgården men det är inte så mycket han gör med det, det är väl bara en effekt av hans odlingsintresse. Kollar ibland upp på nätet lite om någon växt eller ett trädgårdsprogram på TV. Odling var stort för dem i tidigare liv, drev lantbruk. Bor nu i villa med stor trädgård.

De tar del av de flesta pjäser som spelas på stadsteatern och även en hel del på konserthuset även om det dalat lite. Är alltid med på firande med folkdansmidsommar och nationaldagen.

Han lyssnar på P1 var morgon under ett par timmars tid. Även radio mitt på dagen och på kvällen tittar de på tv nyheter. Har papperstidning.

Han tycker inte att det är så stor skillnad på att vara över 75 på hur han ser på sitt liv. Han kan inte komma ihåg hur det va exat innan men livet är lugnare nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *