Man, 77 – ”Skylten från torget är borta?”

Klagar inte på något i staden, finns inget jag hänger upp mig på. Helsingborg stad är en stad som passar mig bra. Går upp varje morgon klockan 4:30 och går en promenad på två timmar. Bor på Högaborg så turen går över söder bort till centrum och upp över Långvinkelsbacken till Bergaliden för att sen går ner över Vikingsbergsparken, Tågagatan, Hamilton hus, Halalid, Strandgatan och sen hemåt. Har ätit kaffe och en knäckemacka med honung innan han går och sen tar han te, bröd och äpple när han kommer hem. Läser tidningen, löser korsord, sitter lite vid datorn och fixar med saker för bostadsrättsföreningen som han är ordförande i. Sen är det dags för den ”sociala” promenaden då han får se och träffar folk. Då är han ute 1 ½ timme och är det fint väder går han även på strandpromenaden. Träffar ofta på folk som är gamla arbetskamrater eller personer som han har träffat i samband med idrotten. Har man väl börjat gå så mycket som han gör så är det svårt att sluta. Han har hittat de rätta rutinerna och tycker allt fungerar bra. Tycker allt är väldigt välhållet i staden, det är lätt att ta sig fram och tycker att stadsarkitekten ska ha en eloge. Bor så centralt så bilen står och rostar i garaget. Det enda han skulle vilja klaga på är att skylten att man inte får mata duvorna är borta från Gustav Adolfs torg. Folk häller ut jättemycket och det drar till sig råttor. Det ser han väldigt tydligt på sina morgonpromenader.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *