Man 74 år – gör det mesta på dagtid och kvällar

Jag gör nog det mesta på dagtid och tidiga kvällar. Det känns tryggast som pensionär att röra sig ute då. Biljetter, parkering och info om tider och priser hittar jag normalt via någon app i min telefon. På senare tid har jag nu även börjat handla en del via internet…”

”…Staden erbjuder bra boenden men jag inser att det inte gäller alla. Det är oroande att det finns ett parallellsamhälle som styrs av kriminella och som begår grova brott.

1  Hur det är att leva i Helsingborg om man är över 70?

Helsingborg är för mig en stad som erbjuder det mesta. Det finns handel av alla slag i såväl stora köpcenter som små specialbutiker. Det finns kultur i alla former, även här i stora sammanhang som Konserthuset och Stadsteatern och i mindre sammanhang i pubar och inom föreningslivet. Här finns ju också Olympia och HIF! Sofiero, Pålsjöskog, Fredriksdal och hela området mot havet är mycket uppskattat.

För mig som är rörlig finns allt detta inom hanterbara avstånd. Det gäller med såväl egen bil, bussar och gångavstånd. Hbg är även välförsett med flera alternativ för sjuk och hälsovård i alla dess former.

Hur använder jag mig av allt? Jag handlar såväl i city som på Väla. Jag är kulturell, både som aktiv och som publik,  med musik,  dans och teater på såväl de stora scenerna som inom föreningslivet. Jag nyttjar både den allmänna sjukvården som den privata, beroende på vad det gäller. Jag går gärna och tittar på HIF:s hemmamatcher och ibland spelar jag lite bowling och nyttjar allmänhetens åkning i Ishallen. Stadens parker och stränder är givna utflyktsmål. En TURA över sundet brukar det också bli ibland.

Jag gör nog det mesta på dagtid och tidiga kvällar. Det känns tryggast som pensionär att röra sig ute då. Biljetter, parkering och info om tider och priser hittar jag normalt via någon app i min telefon. På senare tid har jag nu även börjat handla en del via internet.

Staden erbjuder bra boenden men jag inser att det inte gäller alla. Det är oroande att det finns ett parallellsamhälle som styrs av kriminella och som begår grova brott.

Berättelse som exempel.

Häromdagen förnyade vi Kulturkortet.  Vi var till på Sofiero för att titta på  blommande rhododendron och I samband därmed köpte vi även några planter av Sofieros speciella margueriter som en god vän i en annan del av Skåne önskade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *