Man, 72 år – dyrt med kollektivtrafik & enklare ta bilen!

Har jobbat fram till att han var 70 år, så bara varit pensionär sen två år tillbaka. Nyinflyttad till Helsingborg med sin fru från Perstorp och har flyttat till Vasatorps trädgårdsstad. Främst är det för att barn och barnbarn bor här som de har flyttat hit, men även staden i sig lockar. Och de vill prova att göra något nytt och annorlunda innan de blev för gamla. Innan han blev pensionär så har han jobbat jättemycket och rest mycket så det här är ju jätteskönt liv. De har köpt en kolonistuga och det trivs de jättebra med, så en perfekt dag är som den dagen de har haft idag. De har kunnat vara i kolonistugan och jobbat ute och sen att han kan läsa en bra bok. Många som äger kolonistugor har varit oroliga för att staden skulle säga upp att man skulle kunna ha kolonistugor på området, men nu är det ur världen så nu vågar folk här satsa på sina lotter. Så jag håller just nu på att bygga ett staket och vi har även snyggat till inne i stugan. Det som är så härligt med kolonistuga är att man kan bjuda hit folk på fika, det är ju mycket skönare än att bjuda hem till en lägenhet. ”Folk tycker verkligen om att komma hit, miljön är intressant och alla tar det så lugnt här och hälsar och pratar med varandra.” Så det är många som har gäster här. Och många ställer frågor till en om sina växter. Extra stolt är jag över att jag tog majskorn och förodlade dem och de har tagit sig och nu är de en halv meter. Vi har även vinstockar som vi har byggt spaljéer av. Folk tycker det är jätteintressant. Det kostar cirka 200 000 att köpa en kolonistuga där de har sin, men han tycker att jämfört med en sommarstuga är det inte så dyrt, och man har en större trädgård än med ett radhus.

Andra saker som de gillar med Helsingborg är den vackra miljön. De har kulturkort så de går ofta till Fredriksdal och nu i helgen var de på Sofiero. Och det är härligt att åka utmed kusten. Något som skulle göra det bättre är om det skulle kunna vara gratis kollektivtrafik. Nu upplever han kollektivtrafiken så dyr så det blir ibland enklare att ta bilen. Fast för det mesta cyklar han när han ska till staden. Men om man ska få ner biltrafiken så tror han verkligen att gratis kollektivtrafik är ett bra sätt att uppmuntra folk att lämna bilen hemma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *