Kvinna 89: ”Det börjar bli glest med vänner nu”

Just nu är ingenting så roligt med Corona när man inte får träffa sina anhöriga men annars trivs hon. Har bott i Hasslarp i 57 år och i den marklägenheten som hon har nu har hon bott i över 20 år. Kan gå på framsidan och baksidan och fixa i trädgården. En perfekt dag då har hon förhoppningsvis sovit gott (gör inte alltid det) och sen går hon upp och tar en kaffe, löser ett korsord och lägger en patiens. Tar en dusch och sen åker hon till Maxi eller Stattena med bussen. Träffar kanske en bekant hemma hos den och på kvällen tittar hon på TV eller läser en bok. Läser mycket böcker. Har många egna böcker som hon gärna läser om eller så lånar hon en bok av sin son som har ännu fler. ”En bok är som en god vän.”

Ska fylla 90 och det börjar bli glest med vänner runt omkring henne. Har en god vän i närheten som är i samma ålder och som fortfarande också är frisk som hon är. Har även en väninna som kör bil så ibland åker de på utflykt till Kullabygden eller Torekov. Det är så underbart där. Så länge som jag är frisk och klarar mig själv så trivs jag med livet som det är. Just nu handlar min son åt mig, men det finns en sak som jag inte kan vänta med längre och det är att jag måste till hårfrisörskan. Har beställt tid hos frisören nästa veckan och hon tar bara en kund åt gången. Så får hoppas att det går bra. Ska ta bussen ner. Något hon har slutat att göra är att gå till ålderdomshemmet i Kattarp, för det tycker hon är för långt för henne att gå. Men hon kan åka ner till Helsingborg med buss, promenera i park eller gå på strandpromenaden och sätta sig på en bänk där. Åker inte längre söderut till värme, det orkar jag inte längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *