Kvinna 87; ”Har ni någon som kan fixa min trädgård får ni skicka hit dom”

Tycker det är jättebra att leva i Helsingborg!

Får hjälp från hemtjänst morgon och kväll. Håller sig mest hemma och trivs med det. Inte aktiv med något “jag går inte ut och sånt”. Barn, barnbarn och barnbarns barn besöker henne ibland. Senast firade de en födelsedag i trädgården. Barnen handlar åt henne, hon skulle gärna vilja handla själv men är lite vimsig i huvudet, skulle bli fel vi betalning. Det skulle bli mycket dyrare om hon gick och handla, hon skulle plocka på sig sådant hon inte behöver, tex chokladkakor. Mmm.

Hon tycker det är skönt att hon inte behöver tänka, barnen fixar. Hon vet hon kan ringa färdtjänst men orkar inte. Nu ska hon vila middag, trött, har städat och diskat på förmiddagen. “Har ni någon som kan fixa min trädgård får ni skicka hit dom” säger hon och skrattar. Hon skrattar ofta och man hör att hon egentligen vill prata mer, trots att hon först sa hon va trött. I morgon ska hon be hemtjästen att hänga upp flaggan. “Det är grant med flagga”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *