Kvinna, 80 -”Man är fri”

Jag är mest hemma där jag är, jag och min partner, han grejar mycket i trädgården och jag med. Också en massa pyssel inne i huset. Vi är ju 80 nu så vi hittar inte på så mycket. Innan corona var vi ute och körde med husbilen ganska mycket, men det gör vi ju inte nu. VI håller oss hemma och grejar och pysslar hemma. Det är tråkigt att inte kunna gå och handla som man vill, min svärdotter hjälper mig, men det är trist att inte kunna handla själv

Vi håller oss väldigt mycket hemma och trivs bra med det, barn och barnbarn som kommer och hälsar på uppskattar vi, vi är sällan nere på stan.

När vi var lite yngre så hade vi en stor umgängeskrets som vi reste upp till Blekinge med för att dansa ofta, men nu är många av de vännerna borta och med dem försvann det livet. Vi har ju inte samma ork nu som då heller.

Jag gillar att vara i den ålder jag är eftersom man är fri. Man kan göra det man själv vill. Sova så länge man vill på morgonen med mera. Det är lugnt och skönt, man kan sitta och läsa hur länge man vill. Det sämsta med att vara 80 år är att orken ibland sakna och att krämporna börjar komma. Det betyder oerhört mycket för mig att jag har min partner att sitta och prata med, jag vet många som lever ensamma som har det jobbigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *