Kvinna, 80 år – vågar inte gå ut just nu…

Har bott i Sverige sen 1996. Är kurder från Irak. Pratar inte svenska så jag har pratat med hennes dotter som översatte hennes svar. De bor i en stor lägenhet i Hamilton hus på Drottninggatan. De bor 5 kvinnor tillsammans (bland annat mamman tillsammans med tre döttrar). Hon är multisjuk och har både KOL och benskörhet och därför är hon hemma alltid nu sen Covid-19. Vågar inte gå ut just nu. Hon tycker mycket om att bo i Helsingborg och gillar verkligen deras läge vid stranden och att bo vid havet. Hon går ofta promenader på stranden. Ibland tar hon en glass eller en fika. Ibland åker hon till Söder med bussen och handlar, men det blir högst en dag i veckan eftersom hon inte mår speciellt bra. Men hon vill gärna kunna göra det. Hon träffar regelbundet sina väninnor. De är nästa 30 stycken och de träffas hos varandra. Ofta tar man med sig egen mat så att det blir ett knytkalas. De har en stor lägenhet så det går bra när de är hemma hos dem. De brukar passa på att träffas när de har högtider och ceremonier. Ringer ofta varandra. Den bästa dagen skulle vara när hon känner sig helt frisk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *