Kvinna 75 år-”jag tycker om att få en insyn i andras liv”

Ulla bor I Ödåkra och trivs men funderar på att flytta till nåt mindre nu när de blivit äldre. Lever ett aktivt liv med mycket träning, styrketräning och golf tillsammans med sin man. Sedan 1985 har hon tränat regelbundet när hon upptäckte styrketräningen som var mycket roligare än det hon tränat innan såsom löpningen vilket verkligen var för tråkigt. Styrketräningen passar henne mycket bättre eftersom hon själv kan träna precis när hon vill, vilket är ett måste med hennes ganska späckade schema. Hon tränar mycket styrka i benen, balans, att kunna lyfta tungt. Hon har många jämnåriga vänner som tränar regelbundet. Ulla oroas av världsläget ”förr kunde vi luta oss mot amerkas president, nu kan vi inte det” Hon tycker Angela Merkel och frankrikes president är några som fortfarande står upp för värden hon tror på. Hon oroas av utvecklingen i länder som Ungern och Polen och tycker att EU måste lösa frågan kring hur vi fördelar och tar emot flyktingar. Ulla är med i en kristen förening som bland annat ordnar tillfällen för att träna sig i svenska varje tisdag och torsdag. Dit kommer många syrier som läser sfi och får lite hjälp i läxläsning med mera. Ett arbete som ger henne mycket där hon får insyn i andra människors liv och de får insyn i hennes. Ulla är utbilda sjuksköterska och följer noga utvecklingen av coronan och tänker att vi får vi ställa oss in på att detta kan bli en utdragen process som kan pågå länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *