Christer 75 – ”lika mycket pensionär som 65-åring”

Vissa grejor är suveränt och vissa grejor är förfärligt.

Suveränt – stan och miljön. Om det inte hade varit så dyrt på Fredriksdal så skulle vi varit mycket mer där. Det går inte att åka dit på den lilla pension som vi har. Pålsjö är ett fint ställe att promenera på, och centrum med alla gågator är mysiga. Men tycker inte om all nybyggnation som har hänt och händer. Norra hamn är förfärligt, de schabrak som byggs nere vid knutpunkten och oceanhamnen passar ju för fan inte in alls.

Något som stör Christer väldigt mycket är att det inte är förrän man är 75 år som man får åka gratis på bussarna. ”Är lika mycket pensionär som 65-åring.” Tycker att bussen ska vara skattefinansierad så att man alltid kan åka gratis och att fler skulle välja det då. Nu är det mycket enklare, och billigare att ta bilen istället.

Tycker det är för avancerat med bankID och är glad för att han kan starta datorn och komma åt sina spel. Samma med telefon, han kan ringa och skicka sms, men använder inga appar. ”Börja inte med något sån där, de skiter i oss som inte kan det.”

En riktigt perfekt dag då skulle han åka med picknickkorg och frun till Söderåsen och titta på utsikten och bara sitta där hela dagen. Men det var länge sen han gjorde det. Har KOL och cancer och går på behandling så han orkar inte så mycket.

Vågar inte vara på stan på kvällar med skjutningar som händer. Blir att de åker dit dagtid istället, och ofta tar de inte den där extra promenaden när de är där för att de inte vågar utan går direkt till bilen eller till bussen för att åka hem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *